MFI: Poslujemo transparentno u Crnoj Gori | Ekonomist

MFI: Poslujemo transparentno u Crnoj Gori

Mikrofinansijska institucija (MFI) Monte kredit, bivši Agroinvest, prema riječima njenih predstavnika, u Crnoj Gori posluje na transparentan način i za kontrolu njihovog rada nadležna je Centralna banka (CBCG).

Iz Monte kredita su reagovali na pisanje Dana da je oko 500 klijenata tužilo tu MFI zbog sticanja bez osnova, odnosno zato što im je tokom otplate kredita u prosjeku naplaćeno oko 40 odsto više kamate.

“U konteksu navoda koji su iznijeti u tekstu, treba naročito imati u vidu da su finansijski vještaci koje su angažovali osnovni sudovi u Bijelom Polju i Beranama tokom sudskog postupka davali potpuono neusaglašena mišljenja o načinu obračuna kamatnih stopa”, rekli su iz Monte kredita, prenosi Dan.

Iz tog razloga, kako se dodaje , a u namjeri da odluka bude nepristrasna i usaglašena a prije svega zakonita, predsjednici osnovnih sudova u tim gradovima preduzeli su korake koji su u skladu sa Zakonom o sudovima – obratili su se Vrhovnom sudu radi razjašnjenja naizgled spornog pitanja oko načina obračuna iskazivanja ugovorene sporne kamate.

“Vrhovni sud je reagovao na taj zahtjev i ocijenio da davaoci kredita imaju slobodu u iznosu kamatnog računa koji će ugovoriti”, naveli su iz Monte kredita.

Izvor: MINA-business

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top