Merkel: ‚‚Svijet nas gleda" | Ekonomist

Merkel: ‚‚Svijet nas gleda”

Berlin — Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Evropa ne smije da dozvoli da bude poražena u pokušaju da nađe rješenje za krizu u Grčkoj.

Ona je to izjavila nekoliko sati pred početak dvodnevnog samita EU, na kome će Grčka najverovatnije biti glavna tema.

Angela Merkel je u njemačkom Bundestagu rekla da je “apsolutno jasno” da niko ne očekuje da će rješenje za krizu u Grčkoj biti pronađeno danas, ili u ponedjeljak, kada će u Berlinu primiti novog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa.

“Sijvet nas gleda, svjesna sam toga, i kada imam na umu šta smo do sada uradili na našem zajedničkom evropskom putu, ne vidim zašto bismo dopustili da budemo poraženi pred onim što je sada pred nama”, rekla je Merkelova.

Ona je kazala da je pred Grčkom “težak put” i ponovila da Atina mora da poštuje obaveze koje ima prema međunarodnim kreditorima, ali je i naglasila da je Berlin spreman na dijalog.

Njemačka kancelarka izrazila je nadu da će biti smanjene tenzije između Berlina i Atine, nastale pošto je Grčka počela da insistira na novim uslovima za dobijanje međunarodne pomoći.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top