Mercedes Benc i Folksvagen povlače milion vozila u Kini | Ekonomist

Mercedes Benc i Folksvagen povlače milion vozila u Kini

mercedes benc

Njemačke automobilske kompanije Mercedes Benc i Folksvagen će povući gotovo milion vozila u Kini, saopštio je danas kineski regulator.

Zbog problema sa pregrijavanjem djelova sistema za paljenje pod nekim ekstremnim uslovima, Mercedes Benc će opozvati gotovo 400.000 različitih modela proizvedenih od maja 2015. do februara 2017. godine, navodi se u saopštenju kineske Uprave za nadzor kvaliteta i inspekciju, javlja agencija Frans pres.

Folksvagen će povući više od 572.000 automobila u Kini kako bi riješio problem koji bi mogao da prouzrokuje curenje vode kroz panoramski krov, navodi se u saopštenju. Ova kompanija je takođe ranije ovog mjeseca najavila povlačenje 680.000 vozila marke „Audi” u Kini zbog kvara na pumpi za rashladnu tečnost, koji može da prouzrokuje požar na motoru.

Folksvagen je u januaru povukao više od 342.000 vozila u SAD zbog istog problema.

Poslovanje njemačkog Folksvagena je pod lupom od 2015. godine, kada je otkriveno da je u svojih 11 miliona automobila širom svijeta instalirao softver koji je omogućio manipulacije na testovima mjerenja emisije štetnih gasova.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top