Taj američki gigant uvešće uslugu služenja hrane za stolom, što nije karakteristično za ovaj lanac brze hrane, koji svuda posluje po principu samousluživanja .

A nakon brojnih pritužbi na kvalitet hrane, novina će za ljubitelje Mekdonaldsa u San Dijegu biti i mogućnost besplatne degustacije novog meni doručka koji su nazvali “Kreiraj svoj ukus”, a koji će im biti na raspolaganju 24 sata dnevno, piše Mashable.

Predstavivši sebe kao “modernu, progresivnu burger kompaniju”, pod rukovodstvom novog izvršnog direktora Stiva Istbruka, najveći svjetski lanac brze hrane, odlučio se za testiranje mnogobrojnih novih ideja.

Neke od njih su i kiosk za naručivanje, prilagođene hamburgere potpuno novom imidžu restorana, a sve ovo u pokušaju da se oživi pad prodaje i poveća konkurentnost mnogo popularnijim lancima poput Burger Kinga.

Novina “služenje za stolom” predstavljena je na ponovnom otvaranju najvećeg restorana u Njemačkoj. Njemačko tržište je bilo izazov za Mekdonalds koji se borio da pronađe pravi recept za prodaju zdravih i pristupačnih večera. Taj Mekdonaldsov restora nalazi se na frankfurtskom aerodromu i dnevno usluži više od milion gostiju, piše Rojters. Sada u tom Mekdonalds restoranu možete izabrati da vam večera bude servirana za stolom, na šalteru digitalnog kioska ili preko konobara koji nosi tablet računar.

Rukovodstvo Mekdonaldsa idetifikovalo je prioritete zaokreta ka tržištu Njemačke, Japana, Australije i SAD.

Slabost u Francuskoj i Nemačkoj, koja ima skoro 1.500 restorana, doprinio je pad prodaje od 1,1 odsto u Evropi. Britanija, Francuska, Rusija i Njemačka zajedno čine 67 odsto evropskog prihoda u 2013. godini.

Od 31. decembra 2014. godine, neto prihod kompanije pao je na 1,1 milijardu dolara u odnosu na 1,4 milijarde godinu dana ranije.