Mekdonalds: Račun platite zagrljajem | Ekonomist

Mekdonalds: Račun platite zagrljajem

Američki lanac brze hrane Mekdonalds uvodi ljubav kao legalno sredstvo plaćanja.

Kao dio promotivne kampanje od 2. februara do Dana zaljubljenih, Mek će u svojim restoranima prihvatati zagrljaj umjesto novca za naplatu ručka.

Radnici ovog fast fuda će nasumično birati učesnike kao i same lokacije. Izabrane mušterije dobiće zadatak da nekome izjave ljubav.

Kompanija će najaviti akciju “Plaćanje ljubavlju” reklamom iz vazduha tokom velikog sportskog događaja Super Bowl 2015.

U video koji je postao hit na Youtube vidno raspoloženi kasiri iznenađuju pomalo sumnjičave mušterije zahtjevom da svoj račun plate plesanjem, grljenjem svojih prijatelja ili zahtjevom da pozovu mamu i kažu joj “Volim te”.

Teri Hiki portparol Mekdonaldsa kaže da očekuje oko milion učesnika ove akcije. Svaki restoran imaće na raspolaganju po 100 takvih ponuda.

Oglas na Super Bowl 2015. koji traje 30 sekundi košta oko 4,5 miliona dolara, što može biti značajan instrument za podizanje prodaje. Profesori Univerziteta Stanford i Humbolt prognoziraju da se od ove reklame može očekivati dobit od 258 odsto.

Ova promocija dolazi u veoma teškom periodu za Mekdonalds koji je ove nedelje zbog pada prodaje smijenio i direktora.

 

Izvor: B92
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top