Mek prodaje svoju veliku tajnu | Ekonomist

Mek prodaje svoju veliku tajnu

Vašington — Kompanija Mekdonalds je odlučila da prvi put običnim smrtnicima pruži mogućnost da kupe “specijalni sos za big mek”, čiji se recept godinama drži u tajnosti.

Lanac brze hrane, koji se zbog slabih rezultata odlučuje na sve radikalnije poteze, navodi da je prodaja ograničene serije bočica iz humanitarnih razloga.

Boca “specijalnog sosa za big mek” zvanično je dostupna u Australiji, biće ih izrađeno 200, a ona sa serijskim brojem jedan je već dostigla cijenu višu od 15.000 eura na zvaničnoj aukciji na sajtu Ibej.

Ostalo je još osam dana do kraja aukcije. Boce su od 500 mililitara i stižu u drvenim kutijama.

Vrijedi istaći da velike boce “tajnog sosa” možete kupiti sa bilo koje svjetske lokacije, ali se one “formalno” prodaju samo na petom kontinentu. Ono što je specifično za Australiju jesu mala pakovanja od 25 mililitara u restoranima.

Sos koji daje specifičan ukus najpoznatijem proizvodu “Mekdonaldsa” već godinama predstavlja enigmu za ljubitelje brze hrane, a iako se znaju sastojci – senf, bijeli i crni luk, posebna vrsta majoneza i kiseli krastavčići – njihov odnos je ključan.

Inače se sos doprema do restorana u zapečaćenim kanisterima, a u hamburgere se ubacuje posebnim pištoljem.

“Dugo je specijalni sos za big mek bio zarobljen u divnom, ukusnom burgeru – sada smo ga oslobodili”, navode iz kompanije.

Inače, Mekdonaldsu bi 2015. godina mogla biti jedna od najvažnijih u istoriji i prelomna, jer, osim što otkriva jednu od svojih velikih tajni, priprema neke zaokrete u poslovanju.

Izvor: B92

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top