Marković: Vlada će podržati Montenegro Airlines | Ekonomist

Marković: Vlada će podržati Montenegro Airlines

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je danas, tokom posjete Ulcinju, da će Vlada podržavati Montenegro Airlines.

“Odgovorna Vlada ne smije dozvoliti da ta opterećenja i ta zaduženja Montenegro Airlinesa padne u jednom danu na teret budžeta. Prema tome, samo neodgovorni pojedinci, politički ostrašćeni i politički kalkulanti mogu Vladi spočitavati njeno opredjeljenje i njenu namjeru da podrži Montenegro Airlines i da ga dovedu u fazu kada će problemi koje poslovanje Montenegro Airlinesa predstavlja za Vladu i za budžet biti kvalitetnije riješeno”, rekao je Marković, dodajući da preusmjereni prihod nisu sredstva Aerodroma nego budžeta.

“Ako Montenegro Airlines ne bude imao perspektivu Vlada će u skladu sa zakonom pokrenuti procedure da preuzme odgovornost za to i da izmiruje obaveze prema kreditorima”, rekao je predsjednik Vlade naglašavajući da se oni koji se bave tim bave iz zle namjere i iz političkog profita, a ne iz suštine, dok se Vlada bavi suštinom da održi svako preduzeće ako je to moguće.

“Da li radimo po zakonu – o tome odlučuje neko drugi. Mi smo to uradili u skladu sa zakonom i po osnovu ovlašćenja koja ima Vlada. Ko god misli da Vlada to nije uradila po zakonu ima tužioca, ima policiju, neka objavljuje, neka potkazuje, neka denuncira, a mi ćemo raditi svoj posao”, izjavio je Marković.

On je naglasio i da “danas Montenegro Airlines kritikuju oni koji su najviše novca iznijeli iz Montenegro Airlinesa po osnovu naknada u upravnim odborima, dnevnicama, putovanjima”, navodeći da to najbolje zna Raško Konjević “jer je tamo bilo najviše ljudi iz njegove stranke”.

Podsjetimo, potpredsjednik SDP-a Raško Konjević juče je izjavio da treba preispitati ugovor o kreditu nacionalnoj aviokompaniji, navodeći da je Vlada za taj kredit garantovala novcem Aerodroma, kojima Montenegro Airlines već duguje 24 miliona eura, uz 16 miliona koje duguje državi.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top