Marković u posjeti Plantažama: Investicioni projekti teški četiri miliona eura

Premijer Duško Marković posjetio je danas kompaniju 13. jul Plantaže. Najavljen je novi investicioni ciklus.

Plantaže, kako je objavljeno na Tviter nalogu Vlade, otvaraju nove investicione projekte vrijedne više od četiri miliona eura.

Među njima su, kako je najavljeno, podizanje novih vinograda na 55 hektara (vrijednost investicije milion i po eura) i hladnjača za prijem, skladištenje i manipulaciju svježeg voća (dva miliona eura).

– Realizacijom ovih projekata, kompanija će u znatnoj mjeri osnažiti svoje kapacitete u primarnoj proizvodnji i optimizovati procese rada u primarnoj preradi. Na taj način, uticaćemo na veću sigurnost, stabilnost i jačanje liderske pozicije Plantaža kao osnove za uvećanje fleksibilnosti poslovanja i odgovora na sve dinamičniije zahtjeve domaćeg i inostranog tržišta – kazala je izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš.

Inače, krajem krajem 2018. i početkom 2019. posađeno je 2.600 stabala maslina, što je početak širenja maslinjaka na Ćemovskom polju.

Tokom premijerove posjete je saopšteno da je cilj novih 20.000 komada i instaliranje linije za preradu maslina i proizvodnju maslinovog ulja.

– Plantaže jesu i biće naš brend i jedan od najboljih ambasadora Crne Gore u svijetu – naveo je Marković na svom Tviter nalogu.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top