Marković u Podgorici: Ukloniti biznis barijere

Marković u Podgorici

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković posjetio je danas Glavni grad Podgoricu i tom prilikom se susreo s gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, saopšteno je iz Vlade.

“Lokalna i državna administracija moraju da budu efikasnije i uklone biznis barijere kako bi punom realizacijom postojećih, ali i privlačenjem novih investicija, obezbijedili nova radna mjesta i bolji kvalitet života građana”, kazao je Marković.

Na sastanku, kojem su prisustvovali članovi Vlade i rukovodstvo Glavnog grada, razgovarano je o načinu na koji se mogu prevazići brojni izazovi koji usporavaju razvoj grada i crnogorskog društva, ali i sveukupan rast ekonomije države.

Iz Vlade su saopštili da je dogovorena bliža saradnja i više razumijevanja po pitanju zakonodavnih aktivnosti u oblasti javnih nabavki, prevoza u drumskom saobraćaju, biznis zona, komunalnih naknada, uređenja prostora i prostornih planova, kao i drugih oblasti koji će Glavni grad učiniti dostupnijim i poželjnijim za kvalitetan život i privredne aktivnosti. Ovo posebno imajući u vidu, kako je istakao gradonačelnik Stijepović, da je Podgorica administrativni, ekonomski i kulturni centar Crne Gore.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top