Marković: Sprovešćemo sve mjere konsolidacije rukovodeći se potrebama građana i razvojem

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio šef Misije za Crnu Goru Srikant Sešadri.

U razgovoru je, kako je saopšteno iz Vlade, konstatovano da se Fiskalna strategija, koju je Vlada usvojila prije dvije godine, sprovodi uspješno i da generalno daje dobre i očekivane rezultate te da održavanje fiskalne discipline ostaje prioritet Vlade i u narednom razdoblju.

– Ova Vlada će se pridržavati svih obaveza koje proizilaze iz našeg Programa fiskalne konsolidacije rukovodeći se potrebama građana i razvojem  – rekao je na sastanku Marković.

Predsjednik Vlade i šef Misije MMF-a za Crnu Goru saglasili su se da je privredni rast u protekle dvije godine premašio očekivanja međunarodnih eksperata te ukazali da tako visoka osnovica predstavlja izazov i u ovoj godini i u narednom razdoblju, pogotovo po okončanju izgradnje Prioritetne dionice Autoputa Bar – Boljare.

– ‘Premijer Duško Marković je u tom kontekstu ponovio odlučnost naše zemlje da nastavi rad na stvaranju svih pretpostavki za definisanje planskih i finansijskih elemenata nastavka gradnje Autoputa na principu održivog rješenja’ – navedeno je u saopštenju.

Delegacija MMF-a je saopštila da će u narednom periodu u njenom fokusu biti: reforma penzionog sistema, optimizacija javnog sektora i puna harmonizacija našeg poreskog sistema sa sistemom Evropske unije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top