Marković: Sljedeće godine da prođemo autoputem, dosta sam ga gledao iz helikoptera

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je delegaciju CRBC-a na čelu sa predsjednikom kompanije Du Feijem.

Konstatovano je da radovi na prioritetnoj dionici Smokovac – Uvač Mateševo autoputa Bar – Boljare dobro napreduju te da nema nikakvih dilema da će prva dionica najvećeg infrastrukturnog projekta u novijoj istoriji Crne Gore biti završena do sredine naredne godine, saopšteno je iz Vlade.

– Na sastanku su nađena rješenja i za sva otvorena pitanja u vezi sa prioritetnom dionicom. Iskazavši zadovoljstvo obavljenim radovima predsjednik Marković je ocijenio da je riječ o projektu koji ne predstavlja samo građevinski podvig već potvrđuje i prijateljstvo i učvršćuje veze Crne Gore i Narodne Republike Kine – navedeno je u saopštenju.

Predsjednik CRBC-a se zahvalio na kontinuiranoj podršci naporima kompanije i iskazao spremnost za nastavak saradnje sa Crnom Gorom izgradnjom ostalih dionica autoputa i to neposredno po završetku prioritetne dionice.

– Premijer Marković je u vezi sa tim informisao sagovornika da očekuje da Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu uskoro prođe proceduru u Vladi i bude proslijeđen Skupštini. Nakon usvajanja, rekao je predsjednik Vlade, biće stvorene normativne pretpostavke za transparentno pokretanje odgovarajućih javnih procedura za gradnju narednih dionica – dodaje se u saopštenju.

Marković je predsjedniku CRBC-a kazao da je urađen ogroman posao na autoputu.

– Pratim projekat na nedjeljnoj osnovi. Očekujem da iduće godine zajedno prođemo autoputem. Dosta sam ga gledao iz helikoptera – kazao je Marković.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top