Marković: Rudari su stub energetske stabilnosti Crne Gore

U okviru svečanosti povodom Dana rudara, predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas rudarima u Pljevljima da Vlada cijeni njihovu posvećenost i zalaganje u postizanju što boljih rezultata koji direktno utiču na razvoj crnogorske privrede.

Upućujući izraze poštovanja rudarskom pozivu, koji je jedna od najtežih i najzahtjevnijih profesija u našoj privredi, Marković je poručio da Vlada cijeni njihovu posvećenost i zalaganje u postizanju što boljih rezultata koji direktno utiču na razvoj crnogorske privrede.

“Rudari su stub energetske stabilnosti naše države, a vaši rezultati značajno učestvuju i u njenom industrijskom razvoju. Eksploatacija mrko-lignitnog uglja iz pljevaljskih ležišta je jedna od vodećih privrednih djelatnosti u Crnoj Gori. Predano radimo da uvećamo investicije u rudarstvu i da kroz unaprjeđenje poslovnih prilika povećamo broj zaposlenih radnika, i njihove zarade. A to će direktno uticati na uslove rada i životni standard naših rudara i njihovih porodica“, rekao je Marković na svečanoj akademiji povodom Dana rudara Crne Gore.

Premijer je rekao da Crna Gora raspolaže značajnim rezervama uglja, prvenstveno u pljevaljskom i beranskom basenu, zalihama boksita na jugozapadu zemlje, i rezervama olovo-cinkanih ruda uglavnom i rejonima Ljubišnje i Bjelasice.

Marković se danas sastao i sa rukovodstvom Opštine Pljevlja i naglasio da taj grad ima perspektivu a uvijek će imati razumijevanje i predsjednika i Vlade u cjelini.

„Moramo stvoriti uslove da se u Pljevljima bolje i efikasnije valorizuju resursi i u energitici i u poljoprivredi i u turizmu“, rekao je Marković u razgovoru sa predsjednicima opštine i SO, Mirkom Đačićem i Tarikom Gadžovićem i predstavnicima pljevaljskih javnih preduzeća.

Marković je naglasio da od svake lokalne samouprave očekuje da kreira razvojne politike.

Govoreći o Rudniku uglja i o Elektroprivredi Crne Gore, premijer je rekao da te dvije kompanije moraju predstavljati funkcionalnu cjelinu koja mora da podstiče razvoj i povećava razvojne šanse.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top