Marković: Prihodi od akciza na duvan biće veći | Ekonomist

Marković: Prihodi od akciza na duvan biće veći

Borba protiv sive ekonomije je ključni zadatak Vlade Crne Gore, saopštio je premijer Duško Marković.

Na događaju “Otvoreno sa premijerom”, koji organizuje Američka privredna komora u Crnoj Gori, Marković je kazao da su konačno popravljeni prihode od akciza na duvan.

“U 20 dana su povećani za 13 odsto. Juče smo na sjednici Vlade dogovorili da napravimo detaljnu analizu šta se tu dešava i kakvi će biti naši odgovori”, kazao je Marković.

Premijer je privrednicima poručio da daju konkretne inicijative, koje možda Vlada ne očekuje.

“Pritiskajte nas, ukazujte na nedostatke naših regulatornih refomri, kako bismo naš ambijent činili povoljnijim i uslove za valorizaciju naših resursa boljim”, poručio je Marković.

Prebacićemo projekcije o rastu od tri odsto

U prvom kvartalu ove godine, kako kaže premijer, zabilježen je rast industrijske proizvodnje 39 odsto, prerađivačke industrije 17 odsto. Zabilježen je i rast u trgovini, turizmu, građevinarstvu, šumarstvu.

“To je i vaš rezultat, vaših kompanija. Vjerujem da ćemo prebaciti projekcije o rastu od tri odsto”, saopštio je Marković.

Premijer je kazao i da ništa ne bi značilo da je Vlada smanjila PDV, a da je Crna Gora bila politički nestabilna.

“Mi smo obezbijedili i političku i bezbjednosnu stabilnost. Ulaskom u NATO smo je i učinili održivom”, poručio je premijer.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top