Marković azerbejdžanskim medijima: Ovdje sam da pospješim ekonomsku saradnju

Premijer Duško Marković rekao je u Bakuu azerbejdžanskim medijima da njegova višednevna posjeta i Poslovni forum Azerbejdžan – Crna Gora, koji je danas organizovan, imaju za cilj da podstaknu snažniju ekonomsku saradnju dviju prijateljskih država.

– Crna Gora i Azerbejdžan imaju veoma dobre i prijateljske odnose. Mi ne samo da smo prijatelji već smo i partneri i dobro se razumijemo kada su u pitanju nacionalni interesi. Naravno ti dobri međudržavni odnosi treba da budu oplemenjeni dobrom ekonomskom saradnjom. Moja posjeta Azerbejdžanu ima za cilj da pospješi ekonomsku saradnju dvije zemlje. Juče sam o tome razgovarao sa premijerom Novruzom Mamadovim – rekao je Marković novinarima u pauzi Poslovnog foruma.

Premijer je rekao da postoji više sektora za moguće jačanje saradnje pri čemu je posebno naglasio energetiku, poljoprivredu i trgovinu i podsjetio da azerbejdžanski Azmont Investments stoji iza jedne od najvećih investicija u Crnu Goru – projekta Porto Novi vrijednog više od 900 miliona eura.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top