Mali dok brodogradilišta Bijela prodat Turcima | Ekonomist

Mali dok brodogradilišta Bijela prodat Turcima

Mali dok Jadranskog brodogradilišta Bijela, sa pripadajućom opremom, prodat je jedinom ponuđaču, tuskoj kompaniji “Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret”.

 

Iz kabineta predsjednika Privrednog suda Crne Gore, Blaža Jovanića, potvrđeno je Radiju Jadran da je odluka o prodaji malog doka turskom ponuđaču donijeta 19. aprila, nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila, prenose podgoričke Vijesti.

Početna cijena naznačena u javnom pozivu, raspisanom 7. marta, iznosila je 2,08 miliona eura.

“Nakon uplate kupoprodajne cijene i zaključenja ugovora, iznos sredstava koji su dobijeni prodajom ulaze u stečajnu masu, iz koje će se namirivati troškovi postupka i stečajni povjerioci, prema načinu i redosljedu kako je to utvrđeno Zakonom o stečaju”, objašnjeno je iz Privrednog suda.

Mali dok je dug 148 metara, kapaciteta podizanja deset hiljada tona i kapaciteta dizalica 2,7 tona.

Za preostali dio imovine stečajnog dužnika, po petom oglasu za prodaju imovine Brodogradilišta, nije bilo zainteresovanih, dok će novi oglas biti raspisan u roku i na način kako je to propisano odredbama Zakona o stečaju.

Na javnom pozivu za prodaju imovine Brodogradilišta ponuđeni su, između ostalog, posebni djelovi poslovne zgrade u privredi, posebni djelovi zgrade brodogradnje, pomoćne zgrade, dizalice, oprema, mašine i vozni park, za nešto više od osam miliona eura, navode Vijesti.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top