Makronova popularnost najniža od dolaska u Jelisejsku palatu | Ekonomist

Makronova popularnost najniža od dolaska u Jelisejsku palatu

Francuski predsjednik Emanuel Makron uživa popularnost samo 25 odsto Francuza što je do sada njegova najniža popularnost od dolaska na vlasti u maju 2017. godine, prenio je danas list Žurnal di dimanš (Journal du dimanche) rezultate ankete grupe Ifop.

Samo je četiri odsto veoma zadvoljnih u rad Makrona, a četiri odsto se izjasnilo da je umjereno zadovoljno. Umjereno nezadovoljno je 34 odsto ispitanika, a veoma nezavodoljno 39 odsto, dok je dva odsto uzdržano.

Popularnost je takođe opala premijeru Eduaru Filipu, koji je bio popularan kod 41 odsto ispitanih u oktobru a u novembru kod 34 odsto. Rezultati istraživanja su objavljeni dan pošto su širom Francuske održani protesti zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo.

Makron je nedavno u jednom intervjuu rekao da ga ne zanima mnogo kvota popularnosti već se usredsređuje na rad koji mu je povjeren tokom petogodišnjeg mandata.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top