Makron: Važnija je saradnja Francuske i SAD, nego Trampovi tvitovi u kojima me napada | Ekonomist

Makron: Važnija je saradnja Francuske i SAD, nego Trampovi tvitovi u kojima me napada

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da mu je važnija odlična saradnja američke i francuske vojske, nego tvitovi Trampa u kojima ga on napada.

U nekoliko tvitova, američki predsjednik je u utorak napao Makrona zbog njegove ideje da je potrebna evropska vojska radi odbrane Evrope, a onda je naveo da je Makron veoma nepopularan prema istraživanjima javnog mnjenja. Tramp je naveo i da je francuska trgovinska praksa nefer i da je ekonomija zemlje u depresiji.

– Ono što mi je važno, iskreno, jeste ono što radimo sa američkom vojskom – rekao je Makron novinarima na nosaču aviona “Šarl de Gol”, prenosi Rojters.

– Izvešćemo veoma konkretne operacije sa Amerikancima i kad smo sproveli operaciju bez presedana krajem aprila u Siriji s Britanijom i Amerikom, učinili smo to u savršenoj saradnji i odlično smo je izveli – rekao je francuski predsjednik.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top