Makron: Posljednji rok za Bregzit je 31. oktobar | Ekonomist

Makron: Posljednji rok za Bregzit je 31. oktobar

Datum za Bregzit koji je određen da bude 31. oktobra, biće “posljednja prilika” za istupanje Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU), izjavio je danas francuski predsjednik Emanuel Makron u razgovoru sa predstavnicima velikih međunarodnih banaka.

– Bila je loša ideja o odlaganju. Čak iako je veoma loša ideja vidjeti Veliku Britaniju da ide iz članstva, a još je gore vidjeti da rukovodioci pokušavaju da ne poštuju odluku naroda – rekao je Makron na engleskom upitan o stavu prema Bregzitu.

Francuski predsjednik je rekao da treba da se sprovede odluka Britanaca osim ako oni sami ne odluče drugačije.

– Odredili smo kraj oktobra kao posljednju priliku, jer ne bih htio da nova Evropska komisija nastavi da se bavi tim pitanjem – rekao je Makron i dodao da bi bilo neprihvatljivo ponovo pregovarati o sporazumu koji je postignut između Brisela i Londona a koji je britanski parlament odbacio.

– Jedino ko može do posljednjeg minuta da zaustavi Bregzit je britanska vlada – dodao je francuski predsjednik odbijajući da EU preuzme odgovornost za taj razlaz.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top