Makron odgovorio žutim prslucima: U pravu ste | Ekonomist

Makron odgovorio žutim prslucima: U pravu ste

Francuski predsjednik Emanuel Makron odgovorio je potpisnicima peticije “Žutih prsluka”. U toj peticiji traži se smanjenje cijena goriva na benzinskim pumpama, a nju je do sada potpisalo više od milion ljudi.

– Dragi svi, doživjeli ste kao udarac bičem povećanje cijena goriva i odlučili ste da reagujete peticijom. Čuo sam vašu poruku i direktno vam odgovaram: U pravu ste – odgovorio je Makron na peticiju koju je potpisalo 1,15 miliona ljudi a koja je emitovana na sajtu Change.org.

Francuski predsjednik je rekao da je akcija protiv klimatskih promjena neophodna borba i dodao da ekološki problemi o kraju svijeta i finansijski problemi građana na kraju mjeseca ne smiju da budu u suprotnosti. Dodao je da poslije 18 mjeseci na vlasti promjene koje se vode nisu još dovoljno vidljive. On je podsjetio da je Vlada povukla odluku o poskupljenu poreza na gorivo i dodao da tokom zime neće biti povećanja cijena struje i gasa.

Francuski predsjednik se od novembra suočava s najvećom krizom nakon nastanka pokreta “Žutih prsluka” koji su mobilisani od 17. novembra raznim akcijama i protestima subotom, nezadovoljni opštom državnom politikom.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top