Majkrosoft motiviše programere sumom od 100.000 dolara

Američka kompanija Majkrosoft lansirala je program kako bi zainteresovala  programere za svoj projekat kacige za uvećan doživljaj proširene realnosti – “hololens”. U okviru tog programa, suma od po 100.000 dolara moći će da bude dodijeljena stručnjacima koji žele da se upuste u avanturu “hololens”.

Cilj je motivacija programera da stvaraju ekosistem oko novog proizvoda ili usluga.
Majkrosoft je pozvao programere da osmisle i naprave aplikacije zasnovane na “hololensu”, njegovoj kacigi za uvećanu realnost. Ideja je jednostavna, dodijeliti sredstva za projekte više odabranih programera kako bi mogli da rade na svojim aplikacijama. Da bi usmjerio aktivnosti programera, Majkrosoft precizira da će projekti moći prije svega da se odnose na segmente vizualizacije podataka, učcenja ili obuke. Odabrane aktivnosti će ipak moći da prekorače taj okvir.
Pravo učešća imaju samo američki istraživači koji treba obavezno da sarađuju sa nekim priznatim univerzitetom ili istraživačkim institutom.

Programeri koji žele da učestvuju u projektu imaju rok do 5. septembra da podnesu kandidaturu.
Majkrosoft će 6. oktobra objaviti imena dobitnika.

Izvor svetnovca

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top