Maduro zatvorio granicu sa Brazilom | Ekonomist

Maduro zatvorio granicu sa Brazilom

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, naredio je zatvaranje granice sa Brazilom zbog sukoba oko međunarodne humanitarne pomoći.

Ljevičarski lider na televiziji je rekao da takođe razmišlja o zatvaranju granice sa Kolumbijom kako bi spriječio opoziciju da dobije podršku. On demantuje da u zemlji postoji bilo kakav kriza i ocjenjuje da isporuku pomoći orkestrira Amerika.

Lider opozicije Huan Gvido predvodi konvoj koji je krenuo iz glavnog grada, Karakasa, do granice sa Kolumbijom.

Tokom dana na kolumbijskoj strani granice održaće se koncert za prikupljanje novca za Venecuelu. Istovremeno, Madurova vlada održaće svoj događaj, navodno samo 300 metara dalje.

Huan Gvido, predsjednik Narodne skupštine, proglasio je sebe prelaznim liderom tokom antivladinih protesta prošlog mjeseca ,a priznale su ga desetina zemalja, uključujući SAD i većinu latinoameričkih zemalja.

On i njegovi saveznici nadaju se da će preuzeti hranu i ljekove koji se prikupljeni u susjednom Brazilu i Kolumbiji, prkoseći Maduru.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top