MA opslužio 80 hiljada putnika

Kompanija Montenegro erlajns u prvom kvartalu 2018. godine prevezla je ukupno 84.000 putnika u sve tri kategorije saobraćaja.

Riječ je o redovnom, čarter i kod šer saobraćaju, saopštio je crnogorski nacionalni avio-prevoznik.

Kako navodi, taj rezultat ostvaren je sa 1.180 letova u redovnom i čarter saobraćaju, a prema trenutnom stanju bukinga pozitivni trend poslovanja kompanije nastaviće se i u narednom periodu:

“Ostvaruje se zahtjevan biznis plan za 2018. godinu. Kompanija će tokom ljetnje sezone letjeti ka 30 destinacija u 15 država i u periodu od 1. juna do kraja septembra prevesti oko 360 hiljada putnika.”

Takođe, poslovni prihodi za 2017. godinu iznosili su 67,5 miliona eura i u odnosu na 2016. godinu povećani su 3 odsto, dok su rashodi smanjeni 5 odsto i na kraju godine su iznosili 71,7 miliona eura, kažu iz Montenegro erlajnsa i dodaju da kompanija ima neraspoređenu dobit od 327 hiljada eura.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top