Lutrija Crne Gore u gubitku od 123.000 eura | Ekonomist

Lutrija Crne Gore u gubitku od 123.000 eura

Lutrija Crne Gore je u prvom kvartalu ove godine (januar-mart) ostvarila gubitak od 123 hiljade eura.

Poslovni prihod za ova tri mjeseca iznosio je 367 hiljada eura i bio je za 280 hiljada manji nego u istom periodu lani. Poslovni rashod iznosio je 446 hiljada eura i za 240 hiljada je manji nego lani.  Lutrija  je imala i negativan rezultat iz finansijskih i ostalih aktivnosti od oko 45 hiljada eura.

Zvanično većinski vlasnik Lutrije je Sava Džigi Grbović, koji na svoje ime i na svoju firmu Flesh&As ima 93 odsto akcija.

Lutriji je krajem prošle godine istekla licenca za priređivanje lutrijskih igara tako da se ovaj rezultat odnosi na rad preostalog dijela Lutrije a to je 19 automat klubova i televizija 777.

Stalna imovina kompanija na kraju marta iznosila je 5,8 miliona eura, što je 1,9 miliona manje nego u martu prošle godine.
Skupština akcionara Lutrije je prije deset dana donijela odluku da ukupnu neto dobit od prošle godine od 113.792 eura podijeli akcionarima. Prema tome Grbović bi dobio 105 hiljada eura.

Skupština akcionara zadužila je odbor direktora i menadžment da pronađu strateške partnere za dalji razvoj igara na sreću, za proširenjem djelatnosti ulaganjem u turizam, za osnivanje zajedničke nove kompanije ili dokapitalizacije Lutrije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top