Luštica unapređuje ekonomiju CG

Luštica unapređuje ekonomiju CG

Luštica Bay doprinijeće razvoju i napretku lokalne zajednice u Tivtu i uticati na unapređenje ekonomije Crne Gore, povećanje povjerenja investitora i generisanje novih projekata, ocijenio je izvršni direktor kompanije Luštica Development, Daren Gibson.

On je na sastanku sa australijskim ambasadorom u Srbiji i Crnoj Gori, Juliom Alice Patricia Feeney, rekao da je Crna Gora jedno od najbrže rastućih turističkih destinacija u jugoistočnoj Evropi.

“Luštica Bay koji kompanija Luštica Development gradi nadomak Tivta jedan je od najambicioznijih projekata u crnogorskom turizmu i među najvećim greenfield investicijama u ovom dijelu Evrope”, ocijenio je Gibson.

On je, kako je saopšteno iz kompanije, podsjetio da je inspiracija za arhitekturu Luštica Bay pronađena u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja.

“Tokom gradnje se poštuju najviši ekološki standardi. Master plan Luštica Bay prije tri godine je dobio Nagradu izuzetnosti u oblasti planiranja i dizajna, koju dodjeljuje Američko društvo pejzažnih arhitekata (ASLA)”, rekao je Gibson.

Predstavnici kompanije saopštili su da u narednim sedmicama počinje izgradnja osam zgrada sa ukupno 45 stambenih jedinica. Oni su najavili i da se radovi u marini nastavljaju planiranom dinamikom, dok će u posljednjem kvartalu početi izgradnja prvog od sedam planiranih hotela.

Menadžment kompanije Luštica Development, koja će u novi turistički centar na Jadranu investirati 1,1 milijardu EUR, predstavio je delegaciji Ambasade Australije Master plan buduće nove zajednice.

“Luštica Bay će imati sa sedam hotela, dvije marine, profesionalni golf teren sa 18 rupa, više od hiljadu stanova, 500 vila kao i sportske sadržaje i druge objektime neophodne za funkcionisanje grada kao otvorene i dostupne zajednice tokom cijele godine”, zaključili su iz kompanije.

Izvor:MinaBusiness

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top