Luštica development želi da bude energetski nezavisna

Kompanija Luštica Development podnijela je početkom juna Regulatornoj agenciji za energetiku (RAE) zahtjev za sticanje statusa zatvorenog distributivnog sistema kojim bi se tom preduzeću omogućila samostalna isporuka struje za objekte na tom području.

Postupak po tom zahtjevu je, kako su kazali Dnevnim novinama u RAE, u toku.

– Zatvoreni distributivni sistem električne energije omogućava distribuciju električne energije na geografski ograničenom području i to za posebne namjene. Prvenstveno, to su kompleksi na tom području kod kojih postoji integracija rada ili proizvodnih procesa, trgovinskih ili uslužnih djelatnosti – objasnili su u RAE.

Luštica Development, vlasništvo švajcarskog Orascoma, gradi kompleks Luštica Bay na istoimenom poluostrvu na Crnogorskom primorju. Ukoliko RAE Luštici odobri status zatvorenog distributivnog sistema, to bi značilo da će ta kompanija, umjesto preko CEDIS-ove infrastrukture, samostalno isručivati struju za sve navedene objekte.

Institut zatvorenog distributivnog sistema je u Crnoj Gori uveden prije tri godine i od tada je utvrđen samo za sistem u vlasništvu tivatske kompanije PM Power, koja distribuira struju za turistički kompleks Porto Montenegro.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top