Lufthansa zainteresovana za linije prema Crnoj Gori | Ekonomist

Lufthansa zainteresovana za linije prema Crnoj Gori

Njemačka nacionalna avio-kompanija Lufthanza zainteresovana je da otvori cjelogodišnju redovnu liniju iz Frankfurta, odnosno Minhena za Tivat.

Portal Boka news navodi da se za otvaranje saobraćaja Lufthanze, ali i Austrain erlajnsa iz Njemačke i Austrije za Tivat, zalaže i lobira kompanija Luštica Development koja u Tivtu razvija novo turističko naselje Luštica Bay i kojoj je posebno u interesu da ostvari što bolje aviokonekcije sa Zapadnom i Centralnom Evropom.

Austrijski Austrian erlajns koji ona kontroliše, trebalo da uspostavi redovnu liniju iz Beča do Tivta.

Boka news prenosi da su to glavni detalji dosadašnjih pregovora koje su o intenziviranju saradnje vodili predstavnici Aerodroma Crne Gore i menadžmenta Lufthanza Grupe, najvećeg evropskog avio-prevoznika, prenosi CDM.

Lufthanza grupa je već prisutna na crnogorskim aerodromima preko svog lowcostera, kompanije Eurowings koja je sezonski letjela između Dizeldorfa i Tivta, odnosno legacy prevoznika Austrian Airlines koja saobraća cijele godine na redovnoj liniji Beč-Podgorica.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top