Lufthansa otvara naredne godine linije iz Crne Gore | Ekonomist

Lufthansa otvara naredne godine linije iz Crne Gore

Lufthansa i Aerodromi Crne Gore najavljuju da će prvi put u istoriji avioni Lufthanse sletjeti na Aerodrom Tivat.

– Od proljeća 2019. godine, Lufthansini putnici će imati priliku da jednom sedmično lete od Crne Gore do Lufthansinih glavnih centara u Njemačkoj- Frankfurta i Minhena – saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Prvi let Tivat-Minhen je zakazan za 13. april, 2019. godine, a narednog dana-14.aprila realizovaće se i prvi let Tivat-Frankfurt. Oba leta obaviće se avionom Airbus A319.

– Ova nova ruta označava istorijski trenutak za Lufthansu i ponosni smo što najavljujemo novu vezu. Budući da je Crna Gora važno tržište sa puno potencijala, Lufthansa je odlučila da otvori veze između Tivta i oba čvorišta u Njemačkoj, Frankfurtu i Minhenu. Novim linijama, putnici iz Crne Gore moći će da iskoriste Lufthansinu veliku svjetsku mrežu koja broji na stotine destinacija i hiljade konekcija – kaže Bernhard Wodl, generalni direktor Grupe Lufthansa za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić navodi da je značaj dolaska Lufthanse u Crnu Goru nemjerljiv.

– Najuticajnija i najuspješnija evropska aviokompanija je nakon dugih pregovora odlučila da otvori dvije linije ka Crnoj Gori i ta činjenica nas sve u Aerodromima Crne Gore, čini veoma ponosnima. To takođe govori o potencijalu našeg turizma ali i o stabilnosti i bezbjednosti Crne Gore. Nadam se da je ovo samo početak i da će Lufthansa otvoriti još linija ka Crnoj Gori – navodi on.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top