London razmatra plan B | Ekonomist

London razmatra plan B

Vlada Velike Britanije razmotriće pripreme za izlazak iz Evropske unije bez dogovora s Briselom, najavio je portparol premijerke Tereze Mej.

Britanska vlada vodi pregovore sa EU o uslovima izlaska, ali su razgovori zapeli oko iznosa koji London treba da plati Uniji po ranije preuzetim obavezama. Sporna pitanja u pregovorima su i prava građana posle Bregzita i granica s Republikom Irskom.

Ministar za Bregzit Dejvid Dejvis će voditi razgovore u kojima će se razmotriti pripreme za Bregzit u svim okolnostima, što očigledno uključuje i “bez dogovora”, saopšteno je iz premijerkinog kabineta.

Tereza Mej je pod sve jačim pritiscima, između ostalog i uticajnih donatora Konzervativne partije, da se vlada pripremi da odustane od pregovora sa EU ako London ne može da dobije povoljan dogovor.

S druge strane, britanska premijerka je pod pritiskom poslanika koji žele da se konačan sporazum s EU odobri kao poseban zakon, što znači da bi ishod “bez dogovora” mogao da bude blokiran u parlamentu.


 

Izvor: B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top