London najavljuje manji i jeftiniji Bi-Bi-Si

Britanska vlada nagovijestila je danas da bi nacionalni medijski servis Bi-Bi-Si (BBC) mogao uskoro da postane “manji i jeftiniji”.

Ministar informisanja Džon Vitingejl rekao je u parlamentu da bi trebalo izvršiti reviziju obima i veličine Bi-Bi-Sija, prenijela je agencija Rojters.

Ministar je rekao da za finansiranje ove medijske kuće ne postoji lako rešenje, kao i da su njeni troškovi naglo porasli u poslednjih desetak godina, ali je nagoveštaj restriktivnog finansiranja naišao na protivljenje mnogih britanskih javnih ličnosti.

Izveštaj britanske vlade o radu Bi-Bi-Sija pokriva četiri tačke – svrha, usluge i sadržaji, način finansiranja i upravljanje.

Prema mišljenju nadležnog ministra potrebno je razmotriti da li Bi-Bi-Si i dalje treba da proizvodi sve vrste programa, ili treba da bude specijalizovan za samo neke od njih.

Vlada smatra da bi Bi-Bi-Si trebalo da ostane javni servis koji će prije svega proizvoditi informativni program, a da prestane sa proizvodnjom zabavnog programa.

Kritičari vlade navode da bi ograničavanje rada Bi-Bi-Sija bilo loše za Veliku Britaniju, kao i da to više ne bi bio onaj isti medij koji javnost prati i voli već 90 godina.

U odgovoru Bi-Bi-Sija navedeno je da je ova kuća “kreativna i ekonomska snaga Velike Britanije”, kao i da bi trebalo razgovarati o tome kako snažan Bi-Bi-Si može još više da koristi Britaniji u zemlji i inostranstvu.

Rukovodstvo Bi-Bi-Sija najavilo je da će u roku od dva mjeseca predstaviti svoje prijedloge za promjene.

Izvor svetnovca

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top