"Lloyd’s of London" osniva filijalu u Briselu zbog Bregzita | Ekonomist

“Lloyd’s of London” osniva filijalu u Briselu zbog Bregzita

Osiguravajuća kuća “Lloyd’s of London” sa tradicijom od 329 godina objavila je novi plan zajedno s objavom najnovijih godišnjih rezultata. Naime, Osiguravajuća kuća  osnovaće novu evropsku filijalu sa sjedištem u Briselu kako bi izbjegla gubitak poslova izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije.

“Filijala će biti otvorena u Briselu, a namjera je da započne s radom 1. januara 2019. godine”, rekli su iz kompanije.

Poslovanje firme na evropskom kontinentu generiše 11 odsto ugovorenih premija osiguranja. I neke druge finansijske institucije takođe planiraju premjestiti deo poslovanja u Evropu. Nekoliko investicionih banaka, uključujući Bank of America, Barclays i Morgan Stanley, razmatraju da presele deo osoblja u Dablin. Gradovi poput Frankfurta, Madrida i Amsterdama takođe bi mogli imati koristi od raznih preseljenja.

Takođe, očekuje se da će banka HSBC prebaciti značajan dio zaposlenih u Pariz. Lloyd’s je objavio kako je u 2016. ostvario dobit od 2,1 milijarde funti, istu dobit iz 2015. godine.

Iz kompanije su poručili kako su uslovi tokom cijele godine bili “vrlo izazovni”. Zahtevi za naknade dostigli su 2,1 milijardu funti, petu najvišu vrijednost od početka veka, a uglavnom zbog uragana Metju i velikog požara kod Fort Mek Mareja u Kanadi.

Međutim, iz Lloyds’a dodaju kako su ti rezultati potpomognuti “značajno poboljšanim” povratima od ulaganja. Lloyd’s, jedna od najstarijih britanskih institucija, vodeća je svjetska kompanija na tržištu osiguranja i reosiguranja.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top