Litvanac prevario Gugl i Fejsbuk za 122 miliona | Ekonomist

Litvanac prevario Gugl i Fejsbuk za 122 miliona

Evaldas Rimasauskas je Litvanac koji je uspio da prevari gigante Gugl i Fejsbuk za nevjerovatnih 122 miliona dolara. On je nedavno otkriven i prijeti mu nekoliko tužbi.

Evaldas je “ukrao” 99 miliona dolara od Fejsbuka i 23 miliona dolara od Gugla tako što im je slao račune za stvari koje nikada nisu kupili. Niko u ovim gigantskim kompanijama nije provjerio validnost računa, pa je Evaldas prolazio neprimjećeno donedavno, kada je Gugl otkrio da nešto nije uredu.

On je nedavno ispričao kako je račune slao sa mnogo druge papirologije, pa niko nije posumnjao u njihovu ispravnost. On je čak sastavljao mejlove  koji su potvrđivali njegove zahtjeve za isplatom.

On se zatim pretvarao da posjeduje tajvansku firmu “Quanta Computer Inc”, te ju je čak i registrovao u Litvaniji kako bi sve izgledalo autentičnije.

Evaldas je nedavno otkriven i trenutno mu prijeti tužba za prevaru, krađu identiteta i pranje novca. Pristao je da vrati 50 miliona, ali mu još prijeti 30 godina zatvora. Suđenje će biti održano krajem jula.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top