LinkedIn: Rezultati iznad očekivanja | Ekonomist

LinkedIn: Rezultati iznad očekivanja

Poslovna društvena mreža LinkedIn pohvalila se vrlo dobrim rezultatima poslovanja u drugom kvartalu 2015. godine.

U tom razdoblju LinkedIn je imao 380 miliona korisnika, što je rast u odnosu na 364 miliona korisnika koliko je ova društvena mreža imala u prvom kvartalu 2015. godine.

Što se tiče finansijskih podataka, oni su nadmašili očekivanja analitičara. Prihodi LinkedIna su u drugom kvartalu iznosili 711,7 miliona dolara, što je rast od 33% na godišnjem nivou.

LinkedIn je poprilično intenzivirao svoje poslovanje baš tokom drugog kvartala, najavio je kupovinu servisa specijalizovanog za edukaciju Lynda.com za iznos od 1,5 milijardi dolara, predstavio aplikaciju Elevate putem koje zaposleni kompanije mogu dijeliti zanimljiv sadržaj o svojoj kompaniji na društvenim mrežama, ponovno pokrenuo aplikaciju za prikazivanje vijesti Pulse te učinio dostupnim kod svojeg analitičkog softvera Pinot.

Takođe, na LinkedInu se trenutno može pronaći 4 miliona oglasa za posao, dok je prije godinu dana bilo 1 milion takvih oglasa.

izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top