LineageOS donosi podršku za četiri nova uređaja | Ekonomist

LineageOS donosi podršku za četiri nova uređaja

Kompanija Cyanogen Inc, koja je krierala popularni Android ROM nedavno je najavlila da obustavlja svaki oblik usluga i da neće plasirati bilo koji oblik podrške uređajima.

Otkako postoji Cyanogen priča o njegovom gašenjem govorilo se vrlo često, a nakon što je prošle godine najavljen prestanak podrške bilo je gotovo očekivano da će 31. decembra prestati sve aktivnosti.

Cyanogen je, međutim, ove sedmice objavio da će podršku za operativni sistem dobiti novi uređaji, a najavljena su i neka poboljšanja operativnog sistema.

Tim zadužen za Lineage uložio je velike napore tokom prethodnih mjeseci, a upravo je najavio da donosi izmjene koje obuhvataju AptX i AptXHD u podržane uređaje, uz modifikacije načina na koje se aktiviraju touch funkcije.

Lineage tim dodao je određene revizije koje uključuju CAF Rebase i februarska bezbjednosnu zakrpu, koja obuhvata podršku za Android 7.1, budući da je do sada postojala samo ona kreirana za verziju Android 7.0 i koja je izostala nakon ažuriranja mobilne platforme.

Takođe, korisnicima sada treba znatno manje vremena koje bi proveli u rješavanju konflikata sa spajanjem sa LineageOS 14.1 verzijom.

LineageOS takođe je je proširio podršku na četiri nova uređaja i to Wileyfox Storm, Galaxy Tab S 8.4, Galaxy Tab S 10.5 i Samsung Galaxy Note 10.1.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top