Liječenje kod privatnika koštalo državu CG 6,8 miliona eura

Privatne zdravstvene ustanove su Fondu za zdravstveno osiguranje (FZO) za liječenje crnogorskih osiguranika tokom prošle godine ispostavile fakture od oko 6,8 miliona eura, pišu Dnevne novine.

Analiza Fonda o realizaciji ugovora zaključenih sa ustanovama van i onima iz mreže a koje nijesu u sistemu javnog zdravlja, pokazuje da je u odnosu na 2017. evidentan porast troškova na teret Fonda.

Privatne zdravstvene ustanove van mreže čine 2,1 milion eura, što je za oko 790 hiljada eura više nego u godini ranije, dok se ostatak faktura odnosni na ugovore sa ustanovama iz mreže koje su van sistema javnog zdravstva.

U dijelu koji se odnosni na realizacije ugovora sa zdravstvenim ustanovama van zdravstvene mreže, navodi se da je najviše novca potrošeno na postupke vantjelesne oplodnje 610,4 hiljade eura.

Slijede magnetne rezonance 510 hiljada eura, zatim 446,4 hiljade, za bolničke zdravstvene zaštite oftalmologija, te oftamologija (ambulantna) 310,8 hiljada patološke anatomije i histologije 155,8 hijada eura.

– Ukupna vrijednost ispostavljenih faktura privatnih zdravstvenih ustanova, za period januar decembar 2018. godine iznosila je 2,1 miliona eura, što je za 789,7 hiljada više nego u 2017. godini – navodi se u dokumentu Fonda.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top