Lični stečaj u rukama poslanika

Odbor za ekonomiju i budžet predložiće Skupštini Crne Gore da usvoji Prijedlog zakona o ličnom stečaju potrošača, koji je podnio poslanik Liberalne partije Andrija Popović. 

Na taj način, kako je saopšteno iz LP-a, Odbor je uvažio realnu potrebu koja građanima Crne Gore omogućuje da na najbezbolniji način riješe svoja potraživanja prema trećim licima ili eventualna nagomilana dugovanja.

“Usvajanjem u Skupštini Crne Gore, Zakona o ličnom stečaju potrošača, stvoriće se realni preduslovi, ne samo dalje harmonizovanje legislative sa propisima EU, već će se i praktično Crna Gora svrstati u društvo najnaprednijih država koje su do sada usvojile slično zakonsko riješenje.  Ovaj zakon omogućiće prezaduženim građanima da imaju realnu šansu da na efikasan način servisiraju svoja dugovanja i da organizuju sebi i svojoj porodici izvjesniju budućnost”, saopšteno je iz LP-a.

Izvor: rtcg.me

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top