LG radi na sopstvenom AI asistentu | Ekonomist

LG radi na sopstvenom AI asistentu

Kompanija LG je navodno započela istraživanje i razvoj sopstvene vještačke inteligencije AI. Južnokorejska kompanija je navela da je otovorila dva nova istraživačka centra koja će predano raditi na razvoju AI tehnologije.

Očekuje se da AI tehnologija bude dostupna na širokom spektru domaćih proizvoda od strane LG.

Glavni konkurenti LG AI asistentu će biti Bixby i Siri.

Među prvim uređajima koji će dobiti AI asistenta su pametni telefoni.

Već se šuška da kompanija radi na LG G7 pametnom telefonu kojeg će pokretati moćni Snapdragon 845 chipset. Moguće je da će LG G7 biti prvi pametni telefon koji će doći sa sopstvenim AI asistentom.

Kao što je već pomenuto, osim smart telefona, LG AI tech će doći do raznih vrsta kućnih aparata i auto djelova koji su proizvedeni od strane južnokorejske kompanije. Novi sektor izgrađen za AI se sastoji od dva dijela, jedan dio će se koristiti u industriji robotike a drugi dio za pametne uređaje kao što su mobilni telefoni.

Robotics centar  će biti fokusiran na izradu jezgara tehnologije za pametne robote. Jedan od prvih uređaja je LG pametni frižider koji analizira upotrebu frižidera i plan ishrane korisnika.

Tu je i LG usisivač koji ima moć prepoznavanja objekata i pamćenja istih kako bi ih sljedeći put mimoišao.

 

Oznake
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top