LG Q6 dostupan od septembra | Ekonomist

LG Q6 dostupan od septembra

Najnoviji smart telefon kompanije LG Electronics (LG) koji poseduje FullVision ekran, Q6, od ove nedjelje biće dostupan korisnicima širom svijeta. Telefon dizajniran sa ciljem da ispuni očekivanja i zahtjeve milenijalaca, za početak će se pronaći na tržištu Južne Koreje, a u narednim nedeljama biće dostupan i u Aziji, Evropi, te na Bliskom istoku i u Americi. Na domaće tržište stići će početkom septembra.

Q6 je prvi model u Q seriji smart telefona namijenjen korisnicima koji žele performanse flagship modela po pristupačnoj cijeni, koja je milenijalcima izuzetno važna. Novi uređaj dijeli DNK sa nagrađivanim modelom G6, prvim pametnim telefonom sa FullVision ekranom kompanije LG. Uz FullVision, LG svojim korisnicima nudi veliki ekran u telefonima koje je moguće držati i koristiti jednom rukom, a upravo je ovo predstavljalo najveći izazov u proizvodnji telefona tokom protekle decenije.

Najznačajnija karakteristika telefona Q6 je FullVision FHD+ ekran sa dijagonalom od 5,5 inča. Osim što nudi maksimum prostora za korišćenje, ovaj model omogućava i jednostavnu upotrebu prilikom obavljanja više zadataka istovremeno, s obzirom na to da se ekran može podijeliti na dva jednaka kvadrata. Square Camera Mode omogućava spajanje dvije fotografije u jednu, kao i stvaranje kolaža, koji su veoma popularni među korisnicima društvenih mreža.

Izdržljivost je druga ključna karakteristika ovog telefona. Metalni okvir je konstruisan od ultra-jakog aluminijuma iz serije 7.000 – jedne od najjačih aluminijumskih legura, a zaobljene ivice sprečavaju oštećenja prilikom pada. Q6 je dizajniran u skladu sa MIL-STD 810G standardom, koji testira uređaje na reakcije u slučajevima ekstremnih temperatura i kiše, te na vlažnost, pijesak i prašinu. Baterija ovog modela je takođe prošla kroz niz testova, zahtjevnijih čak i od međunarodnih standarda. Kako bi se na najbolji način izborio sa zagrijavanjem, u uređaj je ugrađen sistem za hlađanje, dok su ključne komponente smještene daleko jedna od druge, čime je unutrašnje zagrijavanje svedeno na minimum.

„Q serija je nastala kao posljedica detaljnog istraživanja o tome šta milenijalci žele od svog telefona. Q6 donosi ključne pogodnosti naših flagship modela u uređaju srednje klase, dostupnom po izuzetno pristupačnoj cijeni, koja odgovara mladim korisnicima širom svijeta“, rekao je Juno Cho, predsjednik kompanije LG Mobile Communications.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top