`Leteći` taksi budućnosti | Ekonomist

`Leteći` taksi budućnosti

Futurističke kabine bez vozača, koje levitiraju na sto metara visine i prevoze putnike po svim djelovima grada, predstavljaju najnoviji projekat kompanije SkyTran, a već ih nazivaju “taksijima budućnosti”.
FOTO: Leteći taksi budućnosti
Kompanija planira da jednostavnim pozivom na telefonski broj ispred domova dolazi magnetno levitirajuća kabina koja vozi na željenu lokaciju. Sljedeća velika inovacija koju planiramo biće automatski prevoz, kaže predsjednik SkyTrana John Cole.

Prevoz će sa napretkom tehnologije postati prava automatizovana stvar, i to je pravac u kojem želimo da idemo. Jednostavno kažemo kompjuteru gdje želimo da nas vozi i gotovo, nastavlja Cole.

Iz SkyTrana kažu da je ovaj njihov projekat revolucionaran i po tome što će potrošnja električne energije biti svedena na trećinu one koju troše hibridna vozila, zbog toga što će “futurističke kabine biti teške svega 150 kilograma.”

Prvi probni projekat biće gotov do kraja 2015. godine, a testiranje je planirano u kampu Aerospace Industry, na obodima Tel Aviva. Demonstracioni sistem obuhvataće 400 metara dugačku rutu.

A ovako bi otprilike izgledalo ako bi se “taksi budućnosti” instalirao i u najavljeni mega projekat “Beograd na vodi”:

Nagađanja na stranu, ukoliko prezentacija bude završena s uspjehom, SkyTran se nada dobijanju dozvole neophodne za izgradnju 20 kilometara duge rute u Tel Avivu, koja bi bila spremna za javno korišćenje u roku od tri godine.

 

Izvor: Blic, BIZLife
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top