Lego popularniji od Ferrarija

Lego popularniji od Ferrarija

Danski Lego je ponovo među najmoćnijim markama u svijetu, a u 2014. godini je od Ferrarija preuzeo lidersku poziciju na listi najboljih svjetskih brendova u svijetu.

Na ponovnu popularnost ovog proizvođača igračaka uticao je uspjeh filma “Velika Lego avantura” u prošloj godini, koji je doprinio i ugledu marke, ali i prodajnim rezultatima, objavila je istraživačka kompanija Brand Finance.

Iako je briljirao u pogledu lojalnosti, prepoznatljivosti i ugleda marke, Lego sa stanovišta finansijske vrijednosti ne figuriše na listi 10 najmoćnijih brendova, dok se Ferrari i na toj listi kotira dobro, s vrijednošću od 4,7 milijardi eura u prošloj godini, 18 odsto većoj nego u 2013.

Inače, listu finansijski najvrijednijih kompanija u 2014. predvode Apple, Samsung i Google, dodaje se u istraživanju.

U kategoriji marki koje su zabilježile najbrži rast, dominira Twitter. Njegova vrijednost je skoro utrostručena, na 4,4 milijarde dolara, a slijede akteri u sektoru novih tehnologija, kao što je kineski Baidu, ili američki Facebook (+150 odsto).

 

Izvor: Novosti
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top