Lego otpušta 1.400 zaposlenih zbog pada profita

Danski proizvođač igračaka Lego saopštio je danas da će otpustiti 1.400 ljudi ili oko osam odsto zaposlenih širom svijeta, pošto je došlo do pada u prodaji i profitu u prvoj polovini 2017. godine.

Lego je naveo da su mu prihodi pali na 14,9 milijardi kruna (2,4 milijarde dolara) u prvih šest mjeseci, uglavnom zbog slabosti na tržištima u SAD i Evropi.

Profit Lega je pao na 3,4 milijarde kruna (544 miliona dolara).

„Razočarani smo padom prihoda na našim dokazanim tržištima i preduzeli smo korake da to riješimo“, rekao je predsjednik Lega Jorgen Vig Knudstorp.

On je rekao da je dugoročni cilj Lega da se dopre do više djece na tržištima u Evropi i SAD i dodao da postoje dobre mogućnosti za rast na tržištima u ubrzanom razvoju kao što je Kina.

Knudstorp je rekao za dansku TV2 da će smanjenje broja zaposlenih glavnom ticati administracije i prodaje, dok na proizvodnju neće uticati.

Kako je ranije najavljeno, Lego će 14. septembra otvoriti svoju prvu specijalizovanu prodavnicu u Srbiji, u okviru šoping centra u Rajićevoj ulici u Beogradu.

Najpoznatiji proizvođač kockica za igranje ima više od 19.000 zaposlenih širom svijeta.


 

Izvor: GdeInvestirati/Beta, BIZLife

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top