Kvartalni promet Facebooka 3,8 milijardi dolara | Ekonomist

Kvartalni promet Facebooka 3,8 milijardi dolara

Društvena mreža Facebook ostvarila je povećanje prometa za 49 odsto tokom posljednja tri mjeseca 2014. godine, čime su nadmašena predviđanja analitičara.

To je rezultat bolji od predviđanja analitičara Wall Streeta, zahvaljujući nastavku rasta u oblasti reklama na mobilnim uređajima.

Promet je u četvrtom tromjesečju 2014. dostigao 3,85 milijardi dolara (3,41 milijarda evra), dok je u četvrtom tromjesečju 2013. bio 2,59 milijardi dolara, objavio je Facebook.

Analitičari su očekivali promet od 3,77 milijardi dolara. Ritam povećanja prometa je, međutim, na najnižem nivou od početka 2013. godine. Profit po akciji, ne računajući dodatne elemente, bio je 54 centa, dok su analitičari očekivali da će biti 49 centi.

Facebook je upozorio da će 2015. godina biti teška u pogledu investicija da bi se razvijale njegove nedavne kupovine, kao što je aplikacija za mobilnu elektronsku poštu WhatsUp, usluge za razmjenu fotografija Instagram i proizvođača “kaciga” za virtuelnu realnost Oculus Rift.

 

Izvor: B92
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top