Kuba dobila fabriku računara i tableta | Ekonomist

Kuba dobila fabriku računara i tableta

Nova fabrika na Kubi godišnje će proizvesti 120.000 prenosnih računara zasnovanih na Intelovim procesorima i tableta. To je omogućeno zahvaljujući ugovoru sa kineskom kompanijom Haier.

U periodu nakon zagrijavanja odnosa sa SAD, na Kubi je otvorena fabrika u kojoj će se proizvoditi prenosni računare i tableti.

Prema tamošnjoj državnoj televiziji, u novoj fabrici proizvodnja prenosnih računara biće bazirana na Intelovim Skylake Celeron, i3 i i5 procesorima šeste generacije, a proizvodiće se i tablet uređaji sa ekranima od 8 i 10 inča.

Kao vlasnik same fabrike navodi se kubanska državna firma pod zvaničnim nazivom Industrijska kompanija za informatiku, komunikacije i elektroniku. Godišnji proizvodni kapacitet nove kubanske fabrike iznosi 120 hiljada prenosnih računara i tablete.

Fabrika ima ugovor sa kineskom kompanijom Haier koja se pobrinula za svu potrebnu opremu i komponente za proizvodnju i potrebnu edukaciju osoblja fabrike.

 

Izvor: B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top