Krizu u Montenegro Airlinesu bi Vlada mogla riješiti stečajem | Ekonomist

Krizu u Montenegro Airlinesu bi Vlada mogla riješiti stečajem

Vlada Crne Gore razmatra mogućnost rješavanja finansijske krize koja potresa nacionalnu avio-kompaniju Montenegro Ailiners pokretanjem stečajnog postupka, nezvanično saznaju Vijesti.

U pitanju je, kako navodi podgorički list, najkraći put da se MA oslobodi nagomilanih dugova i učini intersantnim potencijalnom partneru, no još se pouzdano ne zna koji će povjerilac formalno pokrenuti zahtjev pred Privrednim sudom.

Stečajni postupak u MA bi, prema spekulacijama prošlog mjeseca, mogao pokrenuti jedan od pojedinačno najvećih povjerilaca, preduzeće Aerodromi Crne Gore, koje je ove glasine, mešutim, demantovalo.

“Aerodrmi Crne Gore nemaju ‘pouzdane’ informaicje da država pokretanjem stečaja žrli da okonča višegodišnju agoniju u MA. Takođe, u principu ne komentarišemo nezvanične informacije, ali želimo da saopštimo da se na Aerodrome Crne Gore ne prvai bilo kakav pritisak, po bilo kom osnovu i od bilo koga”, izjavili su za Vijesti u službi za informisanje Aerodroma Crne Gore, negirajući da je prošlog mjeseca, na sjednicama Borda direktora, na zahtjev pojedinih predstavnika Vlade bilo riječi o predlogu mogućeg pokretanja stečaja u MA, a da se tom scenariju navodno suprotstavio direktor Aerodroma, Milovan Đuričković.

U Aerodromima su potvrdili da ukupan dug MA, prema njihovim procjenama. iznosi 17,76 miliona eura.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top