Kripto ludilo! | Ekonomist

Kripto ludilo!

Kripto ludilo upravo je dobilo novu dimenziju. Na talasu nevjerovatnog skoka Bitkoina, jedna kompanija promijenila je ime.

Akcije kompanije Long Island Iced Tea skočile su nevjerovatnih 500 odsto pošto se kompanija rebrendirala u Long Blockchain.

To je poslednji u nizu sada već dnevnih fenomena na tržištu kapitala, kao posledica toga što male i opskurne kompanije preorjentišu svoj fokus na raznorazne aspekte manije koja je eskalirala zajedno sa skokom Bitkoina od 1.600 odsto ove godine.

Long Blockchain, čiji se biznis zasniva na prodaji bezalkoholnih napitaka, sada navodi da će sada pokušati da nađe partnere ili investira u kompanije koje razvijaju blokchain tehnologiju.

Kao i brojne nedavno krštene kripto kompnije, a spisak uključuje bivše proizvođače sokova, sportskih grudnjaka i namještaja, Long Blockchain do sada nije učinio mnogo na razvoje svoje aspiracije. Nema ugovor ni sa jednom blokchain kompanijom i navodi da “nema grarancije da će se konačni sporazum sa takvim kompanijama ili bilo kojim drugim entitetom na kraju izvršiti”.

Kompanija je zakupila domen www.longblockchain.com i nastaviće da posluje kao proizvođač napitaka.


 

Izvor: B92

Komentariši

Top