Kremlj: Zapad bi da uguši rusku ekonomiju | Ekonomist

Kremlj: Zapad bi da uguši rusku ekonomiju

Zapadne zemlje žele da iskoriste ukrajinski konflikt da bi svrgnule predsjednika Rusije Vladimira Putina i žele da uguše rusku ekonomiju, upozorava Kremlj.

“Na Zapadu pokušavaju da sklone Putina, da ga izoluju iz međunarodne politike, da uguše ekonomski Rusiju zbog njihovih interesa, da svrgnu Putina”, tvrdi portparol Kremlja Dmitrij Peskov, a prenosi AFP.

“Da nije bilo zbog Krima, oni bi izmislili drugi razlog. Događaji u Ukrajini su “skinuli maske sa međunarodne diplomatije”, dodao je Peskov.

Peskov je istakao da je ruska ekonomska situacija pod kontrolom uprkos “nezakonitim sankcijama” koje su Rusiji uvele zapadne zemlje zbog pripajanja Krima i podrške proruskim snagama na istoku Ukrajine.

“Podsjetiću vas šta je Putin rekao u decembru: sve je pod kontrolom, znamo šta da radimo, kako to da uradimo i mi imamo sve što nam treba da to uradimo”, rekao je portparol Kremlja, dodajući da Rusija ne može da razriješi krizu u Ukrajini kao što to traži zapad.

Peskov je rekao i da je siguran da se zapadne zemlje nikada neće “otarasiti” Rusije, zaključivši da bi “izolacionizam bio greška”.

Izvor: Novosti
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top