'Kralj obveznica' tvrdi: Dobra vremena su završena, mnoge investicije će biti u minusu | Ekonomist

‘Kralj obveznica’ tvrdi: Dobra vremena su završena, mnoge investicije će biti u minusu

Poznati investitor Bill Gross, poznat i kao ‘Kralj obveznica’, savjetovao je u utorak investitorima oprez u 2015. jer smatra da ovo neće biti godina pretjerano velikih dobitaka.

“Budite oprezni i zadovoljni s niskim pozitivnim prinosima u 2015. Vrijeme za rizike je prošlo”, napisao je u mjesečnom izvještaju Gross, koji nadgleda Janus Global Unconstrained Bond Fund.

“Kada se godina završi, znak minusa biće ispred povraćaja na mnoge vrste imovina. Dobra vremena su se završila”, napisao je.

Gross je na internetskim stranicama fonda objavio da su očekivanja za rast globalne ekonomije u 2015. niska. Pritom je istakao da bi se američka središnja banka Fed mogla naći u dilemi po pitanju povećanja ključnih kamatnih stopa u 2015. godini, premda je nedavno najavila zaoštravanje monetarne politike.

Gross, poznat kao “Kralj obveznica”, prešao je u Janus u septembru prošle godine, nakon što je podnio ostavku u fondu Pacific Investment Management (PIMCO), u kome je bio suosnivač i koji je pod njegovim vođstvom postao moćan fond s imovinom vrijednom oko 2.000 milijardi dolara.

 

Izvor: Hina
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top