Krajem godine krenuće struja ka Italiji | Ekonomist

Krajem godine krenuće struja ka Italiji

Krajem godine trebalo bi da počne komercijalna upotreba podmorskog kabla koji spaja Crnu Goru i Italiju, kazao je u Jutranjem programu TVCG, savjetnik izvršnog direktora CGES Vladimir Bojičić.

Podsjetimo, podmorski kabl dužine 433 kilometra, postavljen je sa svom pratećom infrastrukturom, a kako kaže Bojičić, prije mjesec podmorskim kablom pušteni su prvi megavati.

– Neka naša očekivanja su, ako svi ti testovi prođu uspješno, da krajem 2019. dođemo u situaciju da i komercijalno koristimo podmorski kabl – kazao je Bojičić.

On je kazao da kroz taj, i ostala ulaganja od 140 miliona eura, CGS pokušava da investicijama u mrežu omogući što kvalitetnije snabdijevanja energijom u Cnoj Gori.

Bojičić je podsjetio da je jedno od naznačajnijih ulaganje Crnogorskog elektro-prenosnog sistema izgradnja dalekovoda 400 kV “Lastva-Čevo-Pljevlja” do granice sa Srbijom.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top