Krajem godine Hiljadu plus

Treća faza projekta 1000 plus stanova započeće krajem godine, kojom će 400 porodica riješiti stambeno pitanje.

“S obzirom na dinamiku pripremnih aktivnosti, treća faza projekta 1000 plus započeće krajem godine raspisivanjem javnih poziva za građevinare i građane”, kazao je Pobjedi generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Čanović.

Kako je dodao, vrijednost projekta je 20 miliona eura, a prema procjenama koje su provjerene kroz implementaciju ovog projekta govorimo o okvirno 400 porodica koje će i u narednoj fazi moći da riješe stambeno pitanje po povoljnim uslovima.

“Kao i u prethodnoj fazi, vodiće se računa o prioritetnim ciljnim grupama. Imajući u vidu iskustvo iz prethodnog projekta, posebno će se definisati uslovi, naravno vodeći računa o interesima svih učesnika u projektu”, precizirao je ON.

Kako je kazao Čanović, radiće na tome da građanima ponude novu vrijednost projekta, odnosno raznovrsnije i jeftinije stanove.

“nadamo se i dodatno povoljnijim kreditnim uslovima. Shodno tome, predlog je da u ponudu naredne faze projekta 1000 plus budu uključeni i ranije izgrađeni stanovi, odnosno starogradnja, a koja zadovoljava sve uslove i kriterijume energetske efikasnosti”, kazao je Čanović.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top