Kotor bilježi porast broj turista | Ekonomist

Kotor bilježi porast broj turista

U Kotoru trenutno boravi 9.653 turista što je 13 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Najveći broj turista koji borave u Kotoru dolazi iz Rusije, Srbije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Poljske i Francuske, saopštila je za Skala radio Dragana Samardžić, menadžerka za promociju u Turističkoj organizaciji Kotor.

Ona je podsjetila da je tokom prvih šest mjeseci u Kotoru boravilo preko 17.000 turista, što je 55 odsto više u odnosu na isti uporedni period prošle godine, dok je broj noćenja veći 60 odsto.

I u segmentu izletničkog turizma bilježi se bolja posjeta o čemu svjedoče podaci da je do kraja jula Kotor posjetilo blizu 260.000 izletnika, što je sedam odsto više u odnosu na isti uporedni period prošle godine. Kada je u pitanju nautički i kruzing turizam u kotorsku luku je do kraja jula upolovilo 196 kruzera, što je sedam odsto manje u odnosu na lani, dok je broj putnika na krzerima manji za dva odsto.

Prema riječima Samardžić,, broj jahti je manji dva odsto u odnosu na prošlu godinu, dok je broj putnika na jahtama manji jedan odsto.

Lokalitet Rimski mozaici u Risnu sa jedinstevnom predstavom Boga sna Hipnosa iz drugog vijeka prije nove ere, bilježi veću posjetu i do kraja jula lokalitet je obišlo preko 22.000 turista. Brojne turističko-kulturne manifestacije koje se tokom ljeta organizuju u drevnom gradu privlače turiste i utiču na njihov profil.

Veliki broj njih, posebno iz regiona se odlučuje za Kotor u vrijeme tradicionalnih fešti, zaključila je Samardžićeva.

___________________________________________________________________

Izvor: Skala Radio

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top