Kostić: Da imam 24 godine, sada bih krenuo da se bavim…

Biznismen Miodrag Kostić, u izjavi za 24 sata, odgovara na pitanje koji bi privatni biznis započeo danas da je na početku svoje poslovne karijere.

Pored uobičajnih fraza tipa “ako ne pokušate, nećete ni uspjeti”, “biti preduzetnik je najljepša stvar” ili “danas je mladima najpametnije da se bave privatnim biznisom”, jedino je Kostić odgovorio konkretno u koji biznis bi on krenuo da je nešto mlađi.

“Da sada zamislimo da imam 24 godine i da sam na primjer završio Ekonomski fakultet, odsek IT tehnologije sigurno bih otvorio svoj privatni biznis u kojem bih razvijao neke aplikativne softvere, jer za to ne treba nikakav novac, samo vam treba kreativnost,” kaže Kostić za 24 sata.

“U današnje vrijeme i u narednih pet godina to će biti top biznis, a to možete da vidite i u Americi po vrijednostima kompanija u Silikonskoj dolini.”

Male start-ap kompanije koje krenu praktično samo sa idejom, tu vam novac ne treba. I danas ne morate da budete u Silikonskoj dolini. Možete da budete i u Novom Sadu i u Pirotu samo ako imate dobru ideju, zaključuje Kostić.

Izvor: 24sata, BIZLife

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top